L’alcaldessa de Berga, nominada al Disobedience Award del MIT de Boston

Montserrat Venturós, alcaldessa de Berga, ha estat nominada al Disobedience Award (Premi a la Desobediència) del Massachusetts Institute of Technology de Boston, una institució marcada durant dècades per l’activisme polític i humanitari del seu professor més famós, Noam Chomsky. El premi distingeix accions de desobediència pacífica en contextos de violència institucional d’arreu del món. La nominació a aquest premi per part d’una dels onze membres del jurat (Jamila Raqib, de l’Albert Einstein Institute de Boston) és un reconeixement internacional de primer ordre per a Venturós, Berga i Catalunya. A Boston es parlarà de la repressió que s’està patint a Catalunya, dels presos polítics, dels exiliats, dels centenars de persones investigades, de la violència policial de l’1 d’Octubre i de la supressió dels drets civils i polítics fonamentals. Se’n parlarà gràcies a la nominació de l’alcaldessa de Berga al Disobedience Award. Aquí teniu el text en anglès de la nominació que ha presentat el jurat, adaptat al format d’aquest bloc.

I aquí podeu veure el vídeo del parlament de l’alcaldessa al jutjat de Manresa que, juntament amb la seva resistència no violenta des del 2015 enfront de tribunals polititzats i repressius, li ha valgut aquesta nominació distingida i sens dubte molt merescuda. Felicitats!

 

 

Jamila Raqib i Montserrat Venturós van col·laborar en la presentació a l’Ajuntament de Berga d’una antologia de textos de Gandhi sobre desobediència, resistència civil i no cooperació: La no violència com a via pel canvi social.

 

Vídeo sobre l’alcaldessa de Berga

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s